AFGELAST - Huis van het Kind - Infoavond over waakzaam zorgen voor tieners

Deze infoavond is geannuleerd omwille van de coronamaatregelen.

 

Tieners opvoeden, het is geen kinderspel. Als ouder doe je je uiterste best om je tiener(s) op te voeden gedurende de soms chaotische puberteit en de verdere ontwikkeling. Het is vaak balanceren tussen kansen bieden en grenzen trekken. Dat de relatie tussen ouder en kind daarbij onder spanning komt te staan is een veelvoorkomend gevolg. Hoe kan je als ouder de opvoeding geven die je zou willen geven en toch de goede relatie met je tiener behouden?

Waakzaam zorgen voor tieners is begrenzen vanuit nabijheid en met voortdurende aandacht voor een positieve relatie met je tiener. Vanuit het oplossingsgerichte metamodel en Haim Omers opvoedingsconcepten ‘nieuwe autoriteit’ en ‘geweldloos verzet’, biedt de spreker handvatten voor de dagelijkse opvoeding en de stressvolle situaties die hiermee soms gepaard gaan.

 

Over spreker Sven Bussens

Hij is hoofdopleider van het Oplossingsgericht Centrum, docent en auteur van o.a. ‘Waakzaam zorgen voor tieners’ en ‘Ouders in nesten’. Hij heeft 22 jaar klinische praktijkervaring in het werken met ouders, kinderen, jongeren, scholen en de ruimere context.

Doelgroep: 
Infoavond voor ouders van tieners.
Wanneer: 
donderdag, 26 november, 2020 - 19:30

AFGELAST

Waar: 

Welzijnshuis, Gasthuisstraat 10, 8800 Roeselare

Prijs Leden: 
Gratis
Hoe inschrijven: 

Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht: https://huisvanhetkindroeselare.be/inschrijven-infoavond-waakzaam-zorgen...