Huis van het Kind - Op het Potje

Infoavond over zindelijkheid voor ouders met een peuter én voor leerkrachten en kindbegeleiders die met peuters werken

 

Zindelijk worden is een ontwikkelingsproces dat elk kind doormaakt op zijn eigen tempo. Ouders en begeleiders hebben een ondersteunende rol: kijken of het kind eraan toe is, of het interesse heeft, het kind regelmatig herinneren om te gaan plassen, zorgen voor een goed potje,… 

Op deze infoavond staan we stil bij allerlei vragen rond zindelijkheid: hoe merk je dat je kind weet dat hij/zij moet gaan plassen? Wanneer kan je de pamper achterwege laten? Hoe aanmoedigen en belonen? Wat met een eigen willetje dat vooral duidelijk wordt op potjesvlak? Hoe wordt een kind ook ’s nachts zindelijk? Wat met de druk om zindelijk te zijn vóór je kind naar school gaat? Wat als het allemaal niet zo vlot gaat? 

Na een uiteenzetting door een arts is er aansluitend een workshop voor ouders, een workshop voor leerkrachten en een workshop voor kindbegeleiders waar we ingaan op praktische vragen en concrete tips meegeven.

 

Begeleiding: CLB-arts Maaike Deschoemaeker en medewerkers van de Infopunten Opvoeding Roeselare

 

 

Doelgroep: 
Voor ouders met een peuter én voor leerkrachten en kindbegeleiders die met peuters werken
Wanneer: 
dinsdag, 14 maart, 2017 - 19:30
Waar: 

Dienstencentrum Schiervelde - Schierveldestraat 55+ - 8800 Roeselare

Prijs Leden: 
Gratis
Hoe inschrijven: 

Inschrijven via huisvanhetkind@roeselare.be of via het Welzijnshuis 051 80 59 00. Geef door of je ouder/leerkracht/kindbegeleider bent.