Zomerzoektochten 2019 "Roeselare gezien? Roeselare gevonden!"

Wandelen, fietsen, speuren en winnen!

Gezinssport Vlaanderen verwelkomt je deze zomer graag op haar jaarlijkse wandel-, geocache- en fietszoektocht. Deze zomer zijn we te gast in Roeselare. Te voet of met de fiets laten we je kennismaken met de prachtige Rodenbachstad en haar omgeving.

Op ontdekking in de Rodenbachstad!

Van 1 juli tot en met 30 september kan je elke dag naar hartenlust wandelen, fietsen en geocachen in Roeselare langs een mooie uitgestippelde route. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je Roeselare op een sportieve manier beter kennen.

Onze zoektochten nemen je mee langs een selectie hoogtepunten van Roeselare als historische stad met verrassend mooi erfgoed, maar ook als hedendaagse stad in het bruisende hart van West-Vlaanderen. Roeselare is niet alleen gekend vanwege het lekkere roodbruine bier, maar ook door de Vlaamse dichter en schrijver Albrecht Rodenbach. Daarnaast is Roeselare ook een fijne winkelstad én een wielerstad, met een knap Wielermuseum "KOERS" genaamd. Ondanks de verwoestingen van WO I bevat de stad heel wat architecturale pareltjes, die je zeker zult ontdekken op onze zoektochten. Goed gezocht? Dan maak je kans op een van de mooie prijzen.

Maak je keuze uit vier zoektochtformules:

 • Wandelzoektocht (3 km)
  De Sint-Michielskerk, het Belfort en historisch stadhuis, het Museum van de Wielersport "KOERS", het Klein Seminarie …. Het zijn maar enkele pareltjes die je hier op je eigen tempo kunt ontdekken.
 • Kinderzoektocht (3 km)
  Speciaal voor de kinderen is er een gratis zoektocht op kindermaat op hetzelfde parcours als dat van de wandelzoektocht maar met aangepaste vragen, rebussen en raadseltjes.
 • Fietszoektocht (30 km)
  Fietsliefhebbers zijn welkom op onze fietstocht van ongeveer 30 km. Je ontdekt het landelijke en groene karakter van de regio rond Roeselare, je rijdt het Sterrebos in met als blikvanger een heus kasteel en je verkent enkele rustige en authentieke dorpskernen.
 • Geocaching
  Een gps-wandeltoestel of smartphone en honger naar avontuur is alles wat je nodig hebt voor deze moderne schattenjacht.

Wie zoekt, die wint!

Geen zoektocht zonder prachtige prijzen! Aan alle zoektochten is er een aantrekkelijk prijzenpakket verbonden. Naast vakantiecheques voor zomer- en wintervakanties zijn er weekendarrangementenfietsengezelschapsspellenboeken en vele andere mooie naturaprijzen te winnen.

 

Praktische info

 • Periode: Deelnemen kan elke dag vanaf maandag 1 juli t.e.m. maandag 30 september 2019.
 • Vertrekplaats:Toerisme Roeselare, Polenplein 15, 8800 Roeselare (openingsuren: ma-zo: vanaf 10-17 u.)
 • Inbegrepen bij het deelnamepakket: wandel-, fiets- en geocache-zoektochtenboekje, kinderzoektocht (1 exemplaar/kind), een stadsplannetje, leuke gadgets en kortingsbonnen voor bezienswaardigheden
 • Deelnameprijs

Korting via het Fonds Vrijetijdsparticipatie

Met de steun van: GezinsbondBaloiseGezinsvakantieRoeselareDe MeibloemNationale LoterijSport Vlaanderen en Ledenvoordelen.

 

 

Wanneer: 
maandag, 1 juli, 2019 - 09:00 tot maandag, 30 september, 2019 - 18:00
Waar: 

Toerisme Roeselare, Polenplein 15, 8800 Roeselare

(openingsuren: ma-zo: vanaf 10-17 u.)
Prijs Leden: 
€ 10,00
Prijs Niet Leden: 
€ 15,00
Deelnameprijs Leden Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond: € 10,00 voor het hele pakket Niet-leden: € 15 voor het hele pakket.