Zomerzoektochten 2020 - "Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!"

Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen, ook in deze uitdagende tijden. Onze zomerzoektochten in Sint-Truiden gaan door en zijn 'coronaproof'!
 

Van 3 juli tot en met 30 september kan je elke dag naar hartenlust wandelen, fietsen en geocachen in Sint-Truiden langs een mooie uitgestippelde route. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je Sint-Truiden op een sportieve manier beter kennen.

Sint-Truiden, dat is Trudo, de Frankische edelman die rond 650 een abdij bouwde. Alle wegen leiden naar de abdij: het stadhuis, het belfort, de talloze kerken en kloosters, kastelen, de stadsomwalling, … Onze zoektochten nemen je mee langs een selectie hoogtepunten van Sint-Truiden als historische stad met verrassend mooi erfgoed, maar ook als hedendaagse fruitstad.

Goed gezocht? Dan maak je kans op één van de mooie prijzen.

je keuze uit vier zoektochtformules:

 • Wandelzoektocht (4 km)
  Het stadhuis met Belfort, dat is opgenomen op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO, het Minderbroedersklooster en de abdij ... het zijn maar enkele pareltjes die je hier op je eigen tempo kan ontdekken. De prachtige vernieuwde Grote Markt (letterlijk) vormt het middelpunt van onze zoektochten.
   
 • Kinderzoektocht (4 km)
  Speciaal voor de kinderen is er een gratis zoektocht op kindermaat op hetzelfde parcours als dat van de wandelzoektocht maar met aangepaste vragen, rebussen en raadseltjes.
   
 • Fietszoektocht (30 km)
  Sint-Truiden is ook een fietsparadijs bij uitstek. Fietsliefhebbers zijn welkom op onze fietstocht van ongeveer 30 km. Deze route voert je langs eindeloze golvende plantages van fruitbomen, lands de ruïne in Brustem, de 'galg' en het 'kapelleke' van Helshoven, het kasteel van Hoepertingen en om te eindigen het domein ''t Speelhof'. Er zijn een zestal haltes waar je zoektalent getest wordt.
   
 • Geocaching
  Ook geocacheliefhebbers zijn welkom. Een gps-wandeltoestel of smartphone én honger naar avontuur is alles wat je nodig hebt voor deze moderne schattenjacht.

Vertrekplaats
Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt 44 (openingsuren: ma-za: van 9-17 u.; zo en feestdagen: 10-17 u.).

 

Meer info via https://www.gezinssportvlaanderen.be/zomerzoektochten

 

 

Wanneer: 
vrijdag, 3 juli, 2020 (Hele dag) tot woensdag, 30 september, 2020 (Hele dag)
Waar: 

Vertrekplaats Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt 44 - Sint-Truiden

Prijs Leden: 
€ 10,00
Prijs Niet Leden: 
€ 15,00
Deelnameprijs Leden Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond: € 10,00 voor het hele pakket. Niet-leden: € 15 voor het hele pakket. Gratis voor 'Op Weg'-leden Korting via het Fonds Vrijetijdsparticipatie.